Руските власти трябва да върнат тялото на Алексей Навални на майка

...
Руските власти трябва да върнат тялото на Алексей Навални на майка
Коментари Харесай

Белият дом към Русия: Върнете тялото на Навални на майка му

Руските власти трябва да върнат тялото на Алексей Навални на майка му, заявиха от Белия дом на 22.02. 2004г., дни откакто опозиционният водач умря в арктически затвор.

" Руснаците би трябвало да й върнат сина й ", съобщи пред кореспонденти във Вашингтон представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби, с цел да може майката на Навални да " увековечи и уважи по подобаващ метод... храбростта, смелостта и службата на сина си ".

По-рано Людмила Навалная заяви във видеообръщение, че съветските управляващи са разрешили да види тялото на сина си и е подписала смъртния му акт. Тя обаче се оплака, че проверяващите й оказват напън за скрито заравяне, а тя желае всички последователи на Навални да могат да се сбогуват с него.



„ Те искат погребението да бъде осъществено тайно и без прощална гала. Те желаят да ме заведат на края на гробището, пред свеж гроб и да ми кажат: тук лежи вашият наследник. Няма да се съглася с това “, сподели майката и добави, че желае всички, за които Алексей е бил безценен и почитан човек да имат опцията да се простят с него.

Людмила Навалная описа, че е записала това видео, защото властите са почнали да я заплашват. „ Казаха ми, че в случай че не се съглася с тайното заравяне, те ще създадат нещо с тялото на моя наследник. Единият следовател ми сподели: времето не работи за вас, тялото на вашия наследник се разлага. Не желая изключително отношение, желая всичко да бъде направено съгласно закона. Единственото, което желая е да ми бъде неотложно предадено тялото на моя наследник “, сподели Людмила Навалная.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР